Libová huspenina z kuřecího masa a barevné zeleniny zpět

Ingredience:
kuřecí křídla6 kskuřecí paličky6 ksželatina bez vaření1 ks
mletý bobkový list špetkanové koření špetkapepř celý špetka
zelenina pod svíčkovou ocet sůl
mletý pepř cibule
kuřecí křídla 6 ks, kuřecí paličky 6 ks, želatina bez vaření 1 ks, mletý bobkový list špetka, nové koření špetka, pepř celý špetka, zelenina pod svíčkovou , ocet , sůl , mletý pepř , cibule

Příprava

Huspeniny, tlačenky a jiné vás nelákají? Třeba změníte názor, když si uděláte tu svou pravou domácí.

Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.
Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, masíčko obereme a pokrájíme na kousky.
Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s želatinou na vaječnou tlačenku nebo s čirou želatinou. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem.
Zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem.
Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout přes noc do ledničky. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem.

Doboru chuť!

2015-02-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI