Ingredience: | |||||
velký lilek | 1 ks | olivový olej | na potření | cherry rajčátka | 6 ks |
vlašské ořechy | velká hrst | šalotka | 1 ks | lučina | 60 g |
lahůdkové droždí | 2 lžíce | čerstvý koriandr | hrst | čerstvá petrželka | hrst |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Nechápu, jak mně, milovnici pomazánek, mohla uniknout ta z lilku. Je to veliká dobrota a hlavně vítaná změna od všech ohraných klasik. A rozhodně chutná lépe než vypadá (smích).
Lilek podélně rozkrojíme, řezné plochy pomažeme olivovým olejem, osolíme a z druhé strany propícháme na několika místech vidličkou. Je to proto, aby se odpařila přebytečná tekutina. Pečeme na pečícím papíře, na 200 stupňů asi 30 minut (dozlatova). Mezitím si nasekáme nebo nameleme vlašské ořechy, nakrájíme šalotku a natrháme bylinky. Když pečený lilek trochu zchladne, lžičkou z něj vydlabeme dužinu a dáme do mixéru. Přidáme omytá rajčátka, ořechy, šalotku a lučinu a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme lahůdkové droždí, čerstvé bylinky, pepř a případně i sůl. Tyto ingredience můžeme do pomazánky už jen vmíchat, aby měla nějakou strukturu. Podáváme vychlazenou na pečivu nebo topince.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI