Lilková pomazánka s ořechy a cherry rajčátky zpět

Ingredience:
velký lilek1 ksolivový olej na potřenícherry rajčátka6 ks
vlašské ořechy velká hrstšalotka1 kslučina60 g
lahůdkové droždí2 lžícečerstvý koriandr hrstčerstvá petrželka hrst
sůl dle chutipepř dle chuti
velký lilek 1 ks, olivový olej na potření, cherry rajčátka 6 ks, vlašské ořechy velká hrst, šalotka 1 ks, lučina 60 g, lahůdkové droždí 2 lžíce, čerstvý koriandr hrst, čerstvá petrželka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Nechápu, jak mně, milovnici pomazánek, mohla uniknout ta z lilku. Je to veliká dobrota a hlavně vítaná změna od všech ohraných klasik. A rozhodně chutná lépe než vypadá (smích).

Lilek podélně rozkrojíme, řezné plochy pomažeme olivovým olejem, osolíme a z druhé strany propícháme na několika místech vidličkou. Je to proto, aby se odpařila přebytečná tekutina. Pečeme na pečícím papíře, na 200 stupňů asi 30 minut (dozlatova). Mezitím si nasekáme nebo nameleme vlašské ořechy, nakrájíme šalotku a natrháme bylinky. Když pečený lilek trochu zchladne, lžičkou z něj vydlabeme dužinu a dáme do mixéru. Přidáme omytá rajčátka, ořechy, šalotku a lučinu a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme lahůdkové droždí, čerstvé bylinky, pepř a případně i sůl. Tyto ingredience můžeme do pomazánky už jen vmíchat, aby měla nějakou strukturu. Podáváme vychlazenou na pečivu nebo topince.

2016-06-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI