Ingredience: | |||||
listové těsto Wewalka | 1 ks | vejce na potření | 1 ks | České Ghíčko | dle potřeby |
cibule | 1 ks | pesto z medvědího česneku | 1 lžička | listový špenát | 5 hrstí |
vejce | 1 ks | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
hladká mouka | na pomoučnění válu |
Také máte málo času a nestíháte péct? Honí vás mlsná a šumujete po skříni, co se dá? Co si takhle zdravě mlsnout? No tak jdeme na to. Já to dneska vyřešila listovými šátečky plněnými špenátem a jak jinak než na Českém Ghíčku.
Orestujeme si cibulku na Českém Ghíčku, propláchneme listový špenát, přidáme jej k orestované cibulce, mícháme, špenát je za chviličku hotový, přidáme pesto z medvědího česneku, prohřejeme a zaklepneme vajíčkem, krátce povaříme, rozmixujeme. Pokud chceme pro děti i dospělé, odebereme si část pro děti a do zbylé části přidáme pepř a sůl. Já mam pesto z medvědího česneku slané takže jsme již nedosolovala.
Wewalka těsto je již vyváleno, takže si pomoučníme vál nebo podložku, aby se nám těsto nepřilepilo, a uděláme šátečky nebo kapsičky a naplníme připravenou směsí. Dáme na pečící papír, potřeme rozkvrdlaným vajíčkem, pečeme na 180°C do zlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI