Lívanečky z hrášku a máty zpět

Ingredience:
mražený hrášek1 balení (400-500g)ricotta250 gvejce4 ks
cibule1 ksčesnek2 stroužkynasekaná máta velká hrst
hladká mouka60 gsůl dle chutipepř dle chuti
mražený hrášek 1 balení (400-500g), ricotta 250 g, vejce 4 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, nasekaná máta velká hrst, hladká mouka 60 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Nadýchané a měkounké hráškové lívance, člověka ta jejich měkkost až překvapí. Máta hrášku dodá příjemnou svěžest a jejich barva je úplně svěže zelená a to se v zimě cení. Abych u té plotny nevystála důlek, tak jsem je upekla v troubě a výsledek byl vynikající.

Hrášek necháme povolit a rozmixujeme v mixéru na jemno, pokud budou ve směsi drobné kousky, nevadí to. Na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na jemno. Smícháme hrášek, cibulku, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, vejce a mouku. Ochutím solí a pepřem. Jako poslední přidáme ricottu, kterou se snažíme vmíchat jen jemně, tak aby v těstě zůstaly malé kousky.

Peču v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Té mé troubě to trvalo necelých dvacet minut.

2018-02-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI