Ingredience: | |||||
čerstvý losos | dle potřeby | lučina | dle potřeby | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
mořská sůl | dle chuti | citronová šťáva | dle chuti | kapary | dle chuti |
cibule | dle chuti | čerstvý kopr | dle chuti |
Dnes je sice pátek, ale já osobně jsem měla malou sobotu.
Poslední měsíc mě alespoň 3x do týdne bolí hlava a jsem náladová. Psaní diplomové práce si vybírá svou daň a vnitřní stres je potvora. Tak jsem si říkala, že je třeba ubrat a trochu si oddechnout.
A tak jsem si ráno přispala a udělal jsem si na snídani opravdu luxusní pomazánku s lučinou.
Já osobně mám lučinu moc ráda, jsem schopná si ulomit půlku kostičky a sníst ji jen tak, na chuť.
Perfektní na ní je, že je skvělá i na sladko, ale o tom zase příště.
Ingredience dnes píši úmyslně bez gramáže, sami uvidíte nejlépe, jaké množství vám bude vyhovovat.
1. Filet z čerstvého lososa jsem omyla a ukrojila si porci pro dva lidi, tu jsem nakrájela na drobné kostičky.
2. Do hlubokého talíře jsem dala dvě kostky lučiny a přidala trochu mléka. A to z důvodu, že je lučina hodně hutná, tak aby se pomazánka lépe roztírala na chleba.
3. Pomocí vidličky jsem mléko s lučinou rozmíchala tak, aby se obě ingredience spojily.
4. Poté jsem do talíře přidala na kousky nakrájeného lososa, nasekanou cibuli, šťávu z menšího měsíčku citronu, trochu čerstvě mletého pepře, špetku soli a nasekaný čerstvý kopr.
5. Pomazánku promíchejte a můžete podávat s čerstvým chlebem.
TIP na závěr: Část pomazánky jsem oddělila a přimíchala na kousky nakrájené kapary, já si bez nich nedokážu lososa už ani představit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI