Ingredience: | |||||
čerstvá vajíčka | 2 ks | mražený hrášek | 2 velké hrsti | máslo | kousek |
kvalitní na enké plátky nakrájená šunka Prosciutto | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
světlé pečivo | dle potřeby |
Líné sobotní snídaně to je moje, většinou mám i chuť na něco teplého, slaného a pořádně výživného..A tohle je absolutní lahůdka! Ztracené krémové vejce, kvalitní tence nakrájená šunka a máslový hrášek...ještě teď se mi sbíhají sliny.
Nejprve si nachystáme pečivo, pěkně rozřízneme čerstvé měkké pečivo, nebo můžete i lehce opéct, to už nechám na vás. V hrnci dáme vařit vodu a nachystáme si tajný rychlý fígl na ztracená vejce pro všechny co nemají trpělivost stejně jako já: ve zkratce, do misky dáme potravinovou folii, tu vymažeme troškou olivového oleje, do ní rozklepneme čerstvé vajíčko, folii okolo utáhneme , převážeme provázkem z folie a dáme na cca 3-4 minuty vařit do vody, pak jen odkrojíme folii a je hotovo.
Ještě než ale budeme dávat vajíčka vařit musíme si nachystat hrášek, aby vše časově vycházelo. Do hrnce dáme rozehřát větší kousek másla a na něj nasypeme hrášek, jakmile hrášek aspoň trochu změkne , vhodíme do vařící vody vajíčka. Hrášek by měl být rychle hotový, poté ho jen osolíme a opepříme a lehce rozmačkáme. Navrstvíme na pečivo, na hrášek dáme plátky šunky a navrch pěkně posadíme vajíčko , které lehce nařízneme a celé ještě trochu osolíme a opepříme. Rychle podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI