Ingredience: | |||||
baby mangold | 4 ks | sýr Halloumi | 200 - 250 g | citronová šťáva | pár kapek |
olivový olej | dle potřeby | med | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Tento recept je vhodný jako předkrm nebo svačinka a pro mě je to od teď nerozlučná dvojka. Z předchozího receptu mi zbyl mangold i sýr a tak vznikl tento recept. Chtěla jsem ochutnat uvařený mangold a opečený sýr. Obojí je výborné. Baby mangold tedy vařit není potřeba, je proto možné zvolit i variantu s čerstvým mangoldem a opečeným sýrem.
Připravte si zálivku, v misce smíchejte olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř, dobře promíchejte. V osolené vodě nechejte pár minut vařit listy baby mangoldu. Mezitím na pánvi nasucho opečte nakrájený sýr. Listy mangoldu nechejte dobře okapat a podávejte spolu se sýrem, zakápnuté zálivkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI