Ingredience: | |||||
střední nadrobno nakrájená cibule | 1 ks | mleté hovězí maso | 500 g | nasekaný stonek z koriandru | 1/3 šálku |
česnek | 4 stroužky | chilli | 1 ks | rybí omáčka | 1 a 1/2 lžíce |
nastruhaný zázvor | 1 lžíce | med | 1 lžíce | sojová omáčka light | 2 lžíce |
sezamový nebo slunečnicový olej | 2 lžíce | omáčky | dle chuti |
Masové kuličky mě poslední dobou zaujaly hodně a musím říct, že v Praze není žádné bistro specializující se právě na ně. Věřím, že by mělo hodně zákazníků.
V Londýně jedno takové v Covent Garden existuje. Najdete tam spoustu druhů masových kuliček. Od Itálie po Mexiko i Asii a jsou úžasné. Tak třeba jsem dala někomu myšlenku do hlavy a v Praze se něco takového objeví, a když tu budu, tak rozhodně zajdu.
Vše smícháte pomocí mixéru, a pak vytvoříte malé kuličky
Omáčky, do kterých si kuličky při konzumaci namáčíte, doporučuji hoi sin omáčku s chilli nebo sojovou omáčka s rýžovým octem a sezamovým olejem.
Do misky si dejte trošku sezamového nebo slunečnicového oleje a před každou kuličkou si do něj namočte ruce.
Na rozpálenou pánev vložte kuličky bez přidání oleje, neboť ten je již v kuličkách a opečte do zlatova ze všech stran.
Kuličky podávejte napíchnuté na párátku a posypte opraženými sezamovými semínky, namáčejte do omáček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI