Masové párty kuličky zpět

Ingredience:
střední nadrobno nakrájená cibule1 ksmleté hovězí maso500 gnasekaný stonek z koriandru1/3 šálku
česnek4 stroužkychilli1 ksrybí omáčka1 a 1/2 lžíce
nastruhaný zázvor1 lžícemed1 lžícesojová omáčka light2 lžíce
sezamový nebo slunečnicový olej2 lžíceomáčky dle chuti
střední nadrobno nakrájená cibule 1 ks, mleté hovězí maso 500 g, nasekaný stonek z koriandru 1/3 šálku, česnek 4 stroužky, chilli 1 ks, rybí omáčka 1 a 1/2 lžíce, nastruhaný zázvor 1 lžíce, med 1 lžíce, sojová omáčka light 2 lžíce, sezamový nebo slunečnicový olej 2 lžíce, omáčky dle chuti

Příprava

Masové kuličky mě poslední dobou zaujaly hodně a musím říct, že v Praze není žádné bistro specializující se právě na ně. Věřím, že by mělo hodně zákazníků.

V Londýně jedno takové v Covent Garden existuje. Najdete tam spoustu druhů masových kuliček. Od Itálie po Mexiko i Asii a jsou úžasné.  Tak třeba jsem dala někomu myšlenku do hlavy a v Praze se něco takového objeví, a když tu budu, tak rozhodně zajdu.

Vše smícháte pomocí mixéru,  a pak vytvoříte malé kuličky

Omáčky, do kterých si kuličky při konzumaci namáčíte, doporučuji  hoi sin omáčku s chilli nebo sojovou omáčka s rýžovým octem a sezamovým olejem. 

Do misky si dejte trošku sezamového nebo slunečnicového oleje a před každou kuličkou si do něj namočte ruce.

Na rozpálenou pánev vložte kuličky bez přidání oleje, neboť ten je již v kuličkách a opečte do zlatova ze všech stran.

Kuličky podávejte napíchnuté na párátku a posypte opraženými sezamovými semínky, namáčejte do omáček. 

2016-03-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI