Ingredience: | |||||
vejce | 5 ks | máslo | 1 velká lžíce | smetana ke šlehání (30% a více) | 1 lžíce |
sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka | čerstvě nasekaná pažitka | hrstka |
Kdo z vás nezbožňuje míchaný vajíčka k snídani? My teda moc a už léta slýchám, jak skvělý jsou připravený ve vodní lázni, se smetanou. Kuchařka slavné Julie Child v knihovně mi nedala spát a tenhle francouzskej recept jsem musela vyzkoušet. Resumé: pokud to čas dovolí, na pánvi už se vejce připravovat nebudou. Jemnost, krémovost a lahodnost vaječinky je neskutečná, vůně omamující a prostě…taky to honem zkuste!!
Nejdřív si připravíme vodní lázeň tak, že do hrnce nalejeme vodu, asi 3cm od dna a dáme ji hřát.
Na hrnec položíme mísu, ve které necháme rozpustit lžíci másla a potřeme jím i její stěny. Mísu vyjmeme, rozklepneme do ní vejce, přidáme smetanu, sůl a metličkou chvilku šleháme, aby se vše krásně spojilo. Pak misku vrátíme zpět na hrnec a při mírném plameni mícháme směs vajec a smetany, dokud nezhoustne a není krásně krémová. Celé to trvá asi 15-17 minut. Když je konzistence podle vašich představ, sundáme mísu opět z hrnce, do vajec vmícháme hrst nasekaný pažitky, trochu čerstvě namletýho pepře a můžeme servírovat! Nejlépe chutnají s křupavou francouzskou bagetou, dobrým sýrem a trochou řeřichy. Bon Apetit!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI