Míchaná vejce po francouzsku zpět

Ingredience:
vejce5 ksmáslo1 velká lžícesmetana ke šlehání (30% a více)1 lžíce
sůl špetkačerstvě mletý pepř špetkačerstvě nasekaná pažitka hrstka
vejce 5 ks, máslo 1 velká lžíce, smetana ke šlehání (30% a více) 1 lžíce, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, čerstvě nasekaná pažitka hrstka

Příprava

Kdo z vás nezbožňuje míchaný vajíčka k snídani? My teda moc a už léta slýchám, jak skvělý jsou připravený ve vodní lázni, se smetanou. Kuchařka slavné Julie Child v knihovně mi nedala spát a tenhle francouzskej recept jsem musela vyzkoušet. Resumé: pokud to čas dovolí, na pánvi už se vejce připravovat nebudou. Jemnost, krémovost a lahodnost vaječinky je neskutečná, vůně omamující a prostě…taky to honem zkuste!!

Nejdřív si připravíme vodní lázeň tak, že do hrnce nalejeme vodu, asi 3cm od dna a dáme ji hřát.
Na hrnec položíme mísu, ve které necháme rozpustit lžíci másla a potřeme jím i její stěny. Mísu vyjmeme, rozklepneme do ní vejce, přidáme smetanu, sůl a metličkou chvilku šleháme, aby se vše krásně spojilo. Pak misku vrátíme zpět na hrnec a při mírném plameni mícháme směs vajec a smetany, dokud nezhoustne a není krásně krémová. Celé to trvá asi 15-17 minut. Když je konzistence podle vašich představ, sundáme mísu opět z hrnce, do vajec vmícháme hrst nasekaný pažitky, trochu čerstvě namletýho pepře a můžeme servírovat! Nejlépe chutnají s křupavou francouzskou bagetou, dobrým sýrem a trochou řeřichy. Bon Apetit!

2016-06-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI