Ingredience: | |||||
domácí vejce | 3 ks | přepuštěné máslo | 2 lžíce | nasekaná pažitka | 1 velká hrst |
jarní cibulka | 4 ks | hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
Míchaná vejce - pro někoho úplně obyčejné jídlo. Pokud si je ale připravíte podle mého receptu, použijete domácí vejce a ugrilujete si k nim jarní cibulku, povznesete toto jídlo do úplně jiných rozměrů.
Jarní cibulky omyjte a naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Cibulky potřete přepuštěným máslem a posypte mořskou solí. Takto připravené cibulky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 8-10 minut. Na pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte nasekanou pažitku a nechte ji cca na 2 minutky obalit v másle. Do pánve rozklepněte 3 celá vejce. Vařečkou míchejte pouze bílky a žloutky nechte prozatím vcelku. Jakmile se bílky srazí, odstavte pánev z plotny a teprve v tuto chvíli zamíchejte žloutky dohromady s bílky. Jen tak zůstanou vejce krásně vláčná a "tekutá". Dochutíme solí a servírujeme s grilovanými cibulkami a žitným chlebem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI