Ingredience: | |||||
mozzarella | 100 g | rostlinná smetana | 25 g | bílý jogurt | 25 g |
čerstvé oregano | dle chuti | sůl | špetka | pepř | špetka |
žlutá paprika | 1 ks | červená paprika | 1,5 ks |
Hodně lidí mozzarellu podceňuje kvůli své nevýrazné chuti, ale není divu, když jen málokdo ochutná Mozzarellu s velkým M (alias buvolí).
Většina lidí z finančních důvodů sáhne po té levnější náhražce z kravského mléka a ta je opravdu nesrovnatelná. Nejsem žádný zbohatlík a nejím mozzarellu často, proto si kupuji mozzarellu buvolí a dneska mě napadlo, udělat z ní pomazánku a jelikož jsem potřebovala zpracovat papriky, tak vzniklo toto a je to velmi osvěžující, určitě bude super do letních dnů.
POSTUP:
Mozzarellu rozmixujeme a vyšleháme se smetanou a jogurtem. Přidáme čerstvě nasekané oregano, sůl a pepř. Dáme do lednice na 4hod proležet. Papriky napaříme, abychom mohli snadno sloupnout slupku. Oloupané papriky nakrájíme na kostičky a podáváme
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI