Ingredience: | |||||
strouhaná mrkev | 100 g | ovčí tvaroh (nebo kravský) | 150 g | strouhaný čedar (gouda, eidam) | 50 g |
česnek | 2 stroužky | bílý jogurt | 3 lžíce | pažitka | hrst |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tato pomazánka je u nás stálicí už několik let. I když původní složení nebylo zdaleka tak zdravé. Já jsem si jí trochu upravila, někdy přidám něco navíc nebo něco, co je nutné aktuálně spotřebovat. Ale pevný základ zůstává.
Mrkev a sýr si nastrouháme na jemno. Přidáme tvaroh, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a bílý jogurt (do požadované konzistence). Nakonec osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI