Mrkvová pomazánka s ovčím tvarohem a čedarem zpět

Ingredience:
strouhaná mrkev100 govčí tvaroh (nebo kravský)150 gstrouhaný čedar (gouda, eidam)50 g
česnek2 stroužkybílý jogurt3 lžícepažitka hrst
sůl dle chutipepř dle chuti
strouhaná mrkev 100 g, ovčí tvaroh (nebo kravský) 150 g, strouhaný čedar (gouda, eidam) 50 g, česnek 2 stroužky, bílý jogurt 3 lžíce, pažitka hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tato pomazánka je u nás stálicí už několik let. I když původní složení nebylo zdaleka tak zdravé. Já jsem si jí trochu upravila, někdy přidám něco navíc nebo něco, co je nutné aktuálně spotřebovat. Ale pevný základ zůstává.

Mrkev a sýr si nastrouháme na jemno. Přidáme tvaroh, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a bílý jogurt (do požadované konzistence). Nakonec osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.

2016-08-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI