Ingredience: | |||||
syrová mrkev | 80 g | sezam | 12 g | žloutek | 11 ks |
špaldová mouka 1050 | 206 g | Alsan Bio | 66 g | sýr Gouda | 40 g |
Potřebovala jsem něco, jak se říká do tlapky na cestu. Jeli jsme na cvičení do školky a to se něco do ruky hodí. Ovšem netušila jsem, že to bude mít u malého takový úspěch, nestihla jsem je ani počítat. Senzační svačinka, která zachutná malým i velkým, pro dospělé stačí přidat více sýra či soli, případně provensálského Šmakouna či Mexico nebo naostřit kořením.
Oloupeme si a najemno nastrouháme mrkev. Na vál či pracovní podložku nasypeme mouku, přidáme nastrouhanou mrkev, žloutek, najemno pomleté sezamové semínko, povolený tuk a nastrouhaného Šmakouna či sýr. Dle konzistence případně přidáme navíc tuk či mouku, ale já již nic nepřidávala. Těsto důkladně propracujeme a vykrojíme požadované tvary. Já vykrajovala myšáky, a abychom si mohli se synem pohrát, tak rovněž trojúhelníčky, které symbolizovaly nakousaný sýr, který měl samozřejmě velký úspěch. Stačí nožem vyříznout v těstu trojúhelníky a vykrojit kroužky.
Vykrojené tvary klademe na plech s pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C přibližně 10 minut. Záleží na síle těsta a požadovaném výsledku. Pokud chceme křupavé crackery, pečeme déle nebo vyválíme tenčí těsto.
Přeji příjemné křupání.
Při ABKM můžeme nahradit 50 g přírodního Šmakouna nebo vegan sýry Violife či Veganline.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI