Nádivkový koláč s rukolou, slaninou a uzeným masem zpět

Ingredience:
vařené uzené maso300 guzená slanina150 gkurkuma špetka
rozpuštěné máslo150 gvejce5 kshousky12 ks
mléko250 - 300 mlsůl dle chutipepř dle chuti
muškátový květ špetkarukola250 gjarní cibulka1 ks
strouhanka (nemusí být) dle potřeby
vařené uzené maso 300 g, uzená slanina 150 g, kurkuma špetka, rozpuštěné máslo 150 g, vejce 5 ks, housky 12 ks, mléko 250 - 300 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, muškátový květ špetka, rukola 250 g, jarní cibulka 1 ks, strouhanka (nemusí být) dle potřeby

Příprava

Nádivku nemusíte péct jen na Velikonoce a můžete to ni přidat ingredience podle sebe a různě je kombinovat, například různé bylinky, kopřivy, saláty, špenát a podobně.

Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žlutky, vymačkané housky namočené v mléce, muškátový květ, podle potřeby strouhanku, pokrájenou jarní cibulku, nasekanou rukolu, pokrájené uzené maso a slaninu. 

Směs osolíme, opepříme, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Pečeme v koláčové formě vytřené máslem na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.

2018-04-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI