Ingredience: | |||||
uzené tofu | 400 g | velká cibule | 1 ks | česnek | 1 palička |
drcený kmín | špetka | celý pepř | pár kuliček | nové koření | pár kuliček |
bobkový list | 1 ks | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
Tofu je prý pokrm, který vznikl úplnou náhodou, kdy se rybáři srazilo sojové mléko. Každopádně kdo si tofu oblíbil ví, že se s ním dá v kuchyni doslova čarovat.
Nikoho pak asi nesbalíte, ale stojí to za to. Česnek utřeme se solí, mletým kmínem, přidáme trochu oleje a promícháme. Tofu nakrájíme na osminy (takový to cca 200 gramový). Naspod skleničky dáme bobkový list. Kousky potíráme z alespoň dvou stran (ne okrajových) směsí z česneku, dáváme do sklenice a prokládáme cibulí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Nakonec zalijeme olejem, zavřeme a teď už nezbývá nic jiného, než čekat. Řeknu vám, že čím déle to vydržíte, tím intenzivnější chuť přidaných ingrediencí tofu nacucne. Jen koukejte občas jestli neklesla hladina oleje a kdyžtak dolijte.
Naložení až 14 dní. Ingredience na 1 půllitrovou zavařovačku:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI