Nakládané tofu zpět

Ingredience:
uzené tofu400 gvelká cibule1 ksčesnek1 palička
drcený kmín špetkacelý pepř pár kuličeknové koření pár kuliček
bobkový list1 ksolej dle potřebysůl dle chuti
uzené tofu 400 g, velká cibule 1 ks, česnek 1 palička, drcený kmín špetka, celý pepř pár kuliček, nové koření pár kuliček, bobkový list 1 ks, olej dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Tofu je prý pokrm, který vznikl úplnou náhodou, kdy se rybáři srazilo sojové mléko. Každopádně kdo si tofu oblíbil ví, že se s ním dá v kuchyni doslova čarovat.

Nikoho pak asi nesbalíte, ale stojí to za to. Česnek utřeme se solí, mletým kmínem, přidáme trochu oleje a promícháme. Tofu nakrájíme na osminy (takový to cca 200 gramový). Naspod skleničky dáme bobkový list. Kousky potíráme z alespoň dvou stran (ne okrajových) směsí z česneku, dáváme do sklenice a prokládáme cibulí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Nakonec zalijeme olejem, zavřeme a teď už nezbývá nic jiného, než čekat. Řeknu vám, že čím déle to vydržíte, tím intenzivnější chuť přidaných ingrediencí tofu nacucne. Jen koukejte občas jestli neklesla hladina oleje a kdyžtak dolijte.

2014-12-04 Předkrmy

Poznámka

Naložení až 14 dní. Ingredience na 1 půllitrovou zavařovačku:

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI