Ingredience: | |||||
tofu (použila jsem s chilli) | 1 balení (180g) | červená cibule | 1/2 ks | česnek | 2 stroužky |
rozmarýn | 4 snítky | nakrájená sušená rajčata | 40 g | celý pepř | dle chuti |
černé olivy bez pecek | dle chuti | nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička | olivový nebo rostlinný olej | dle potřeby |
Než mi zjistili laktózovou intoleranci, milovala jsem pojídání nakládaného hermelínu. Spojení sýru, bylinek a olivového oleje byla zkrátka neodolatelná. Nedávno jsem na nakládaný hermelín dostala obrovskou chuť a tak jsem uvažovala, čím bych ho mohla nahradit. A pak mě napadlo, co takhle naložit tofu? Použila jsem své oblíbené ingredience, bylinky a výsledek byl dokonalý. Uleželé tofu pak můžete pojídat jen tak samotné, s chlebem, k salátu nebo ho zkuste přidat do těstovin.
Tofu nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenká půlkolečka. Na dno sklenice nalijte olej a přidávejte jednotlivé ingredience tak, abyste zaplnili celou sklenici. Vše nakonec zalijte olejem až po okraj. Sklenici uzavřete a tofu nechte v lednici cca 2 týdny marinovat. Pokud použijete tofu natural, můžete ho obalit navíc ještě ve sladké paprice.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI