Nakládané tofu zpět

Ingredience:
tofu (použila jsem s chilli)1 balení (180g)červená cibule1/2 ksčesnek2 stroužky
rozmarýn4 snítkynakrájená sušená rajčata40 gcelý pepř dle chuti
černé olivy bez pecek dle chutinastrouhaná citronová kůra1 lžičkaolivový nebo rostlinný olej dle potřeby
tofu (použila jsem s chilli) 1 balení (180g), červená cibule 1/2 ks, česnek 2 stroužky, rozmarýn 4 snítky, nakrájená sušená rajčata 40 g, celý pepř dle chuti, černé olivy bez pecek dle chuti, nastrouhaná citronová kůra 1 lžička, olivový nebo rostlinný olej dle potřeby

Příprava

Než mi zjistili laktózovou intoleranci, milovala jsem pojídání nakládaného hermelínu. Spojení sýru, bylinek a olivového oleje byla zkrátka neodolatelná. Nedávno jsem na nakládaný hermelín dostala obrovskou chuť a tak jsem uvažovala, čím bych ho mohla nahradit. A pak mě napadlo, co takhle naložit tofu? Použila jsem své oblíbené ingredience, bylinky a výsledek byl dokonalý. Uleželé tofu pak můžete pojídat jen tak samotné, s chlebem, k salátu nebo ho zkuste přidat do těstovin.

Tofu nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenká půlkolečka. Na dno sklenice nalijte olej a přidávejte jednotlivé ingredience tak, abyste zaplnili celou sklenici. Vše nakonec zalijte olejem až po okraj. Sklenici uzavřete a tofu nechte v lednici cca 2 týdny marinovat. Pokud použijete tofu natural, můžete ho obalit navíc ještě ve sladké paprice.

2018-04-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI