Nakládané tofu se sušenými rajčaty, olivami a chilli papričkami zpět

Ingredience:
tofu značky Sunfood (2 krát natural, 1 krát uzené)3 kssušená rajčata8 kszelené olivy170 g
chilli papričky (kozí rohy)2 kscibule3 ksčesnek6 stroužků
sojová omáčka Tamari3-4 pol. lžícechilli džem + chilli hořčice na potřeníbobkový list5 ks
nové koření5 kuličekpepř černý celý5 kssladká uzená paprika1 a 1/2 lžičky
provensálské koření1 a 1/2 lžičkyolivový olej650 mlčerstvá bazalka dle chuti
čerstvý rozmarýn dle chuti
tofu značky Sunfood (2 krát natural, 1 krát uzené) 3 ks, sušená rajčata 8 ks, zelené olivy 170 g, chilli papričky (kozí rohy) 2 ks, cibule 3 ks, česnek 6 stroužků, sojová omáčka Tamari 3-4 pol. lžíce, chilli džem + chilli hořčice na potření, bobkový list 5 ks, nové koření 5 kuliček, pepř černý celý 5 ks, sladká uzená paprika 1 a 1/2 lžičky, provensálské koření 1 a 1/2 lžičky, olivový olej 650 ml, čerstvá bazalka dle chuti , čerstvý rozmarýn dle chuti

Příprava

Po týdenním uležení v lednici máme hotovo. Nachystáme si oblíbený zeleninový salát, grilovanou a kvašenou zeleninu, domácí pečivo a s chutí vše zbaštíme.

Tofu si rozřízneme na požadovanou velikost, pořádně namažeme oblíbeným chilli džemem,
hořčicí (pálivost a chuť chilli džemu a hořčice je zcela na vás), posypeme libovolným kořením, přendáme do mísy s ostatními surovinami, zakápneme sojovkou a olivovým olejem a necháme tak 1-2 hodinky marinovat. Pak šup s tím do sklenice, do lednice a za týden....

Jak na to:

  • Sušená rajčátka spaříme v horké vodě a necháme je z měknout (cca 30min), poté vodu slijeme a rajčátka osušíme papírovou utěrkou.
  • Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, rajčátka nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Přidáme celé olivy, chilli papričky (kozí rohy), koření, sojovou omáčku, čerstvé bylinky a trochu oleje. Řádně promícháme. 
  • Tofu si rozřízneme podélně i svisle na půl (4ks z 1 tofu), pomažeme je chilli džemem, hořčici, posypeme paprikou, provensálským kořením a přiložíme poloviny zpátky k sobě.
  • Tofu přidáme ke směsi a lehce promícháme aby nám půlky zůstaly u sebe. 
  • Necháme 1-2 hodinky marinovat.
  • Přendáme do uzavíratelné sklenice, zalijeme olejem až nad ingredience, uzavřeme a vyklepeme vzduchové bubliny (lehkým klepáním sklenice o pracovní desku).
  • Vložíme do lednice. Snažíme se vydržet alespoň týden, ať má tofu čas nabrat všechny ty skvělé chutě.
2015-02-09 Předkrmy

Poznámka

Tofu se vyrábí srážením sojového mléka pomocí nerostného syřidla. Je to výborný zdroj dobře stravitelné bílkoviny a zároveň obsahuje minimum tuků a sacharidů. Neobsahuje žádný cholesterol. Je dobrým zdrojem vápníku, hořčíku a železa. Z vitamínu jsou zastoupeny především vitamíny skupiny B a vitamín E. Tofu je lehce stravitelné,tudíž nezatěžuje žaludek. Je vhodný pro lidi se srdečním a cévním onemocněním,při vysokém krevním tlaku a cukrovce. Přírodní tofu skvěle přejímá chuť ostatních přísad, tudíž je všestranně použitelné (slaná i sladká kuchyně) a existuje v mnoha podobách (natural, marinované, s mořskou řasou, bazalkou nebo uzené).

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI