Ingredience: | |||||
tofu značky Sunfood (2 krát natural, 1 krát uzené) | 3 ks | sušená rajčata | 8 ks | zelené olivy | 170 g |
chilli papričky (kozí rohy) | 2 ks | cibule | 3 ks | česnek | 6 stroužků |
sojová omáčka Tamari | 3-4 pol. lžíce | chilli džem + chilli hořčice | na potření | bobkový list | 5 ks |
nové koření | 5 kuliček | pepř černý celý | 5 ks | sladká uzená paprika | 1 a 1/2 lžičky |
provensálské koření | 1 a 1/2 lžičky | olivový olej | 650 ml | čerstvá bazalka dle chuti | |
čerstvý rozmarýn dle chuti |
Po týdenním uležení v lednici máme hotovo. Nachystáme si oblíbený zeleninový salát, grilovanou a kvašenou zeleninu, domácí pečivo a s chutí vše zbaštíme.
Tofu si rozřízneme na požadovanou velikost, pořádně namažeme oblíbeným chilli džemem,
hořčicí (pálivost a chuť chilli džemu a hořčice je zcela na vás), posypeme libovolným kořením, přendáme do mísy s ostatními surovinami, zakápneme sojovkou a olivovým olejem a necháme tak 1-2 hodinky marinovat. Pak šup s tím do sklenice, do lednice a za týden....
Jak na to:
Tofu se vyrábí srážením sojového mléka pomocí nerostného syřidla. Je to výborný zdroj dobře stravitelné bílkoviny a zároveň obsahuje minimum tuků a sacharidů. Neobsahuje žádný cholesterol. Je dobrým zdrojem vápníku, hořčíku a železa. Z vitamínu jsou zastoupeny především vitamíny skupiny B a vitamín E. Tofu je lehce stravitelné,tudíž nezatěžuje žaludek. Je vhodný pro lidi se srdečním a cévním onemocněním,při vysokém krevním tlaku a cukrovce. Přírodní tofu skvěle přejímá chuť ostatních přísad, tudíž je všestranně použitelné (slaná i sladká kuchyně) a existuje v mnoha podobách (natural, marinované, s mořskou řasou, bazalkou nebo uzené).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI