Nakládaný hermelín zpět

Ingredience:
hermelín10 kssměs koření dle libostičesnek1/2 paličky
sůl1 lžičkabobkový list5 kskvalitní rostlinný olej jednopruhový1 l
cibule1 kg
hermelín 10 ks, směs koření dle libosti, česnek 1/2 paličky, sůl 1 lžička, bobkový list 5 ks, kvalitní rostlinný olej jednopruhový 1 l, cibule 1 kg

Příprava

Hermelíny sledujeme podle cibule! 

Nejdříve si připravíme směs koření podle chuti do malé misky. Přidáme utřený česnek, sůl a trochu oleje. Vše poté pěkně rozmícháme. Hermelíny rozkrájíme na 2 poloviny a na jednu z vnitřních polovin natřeme již připravenou omáčku z koření a česneku. Druhou půlku opět přiložíme nazpět, aby se obě poloviny Hermelínu pěkně spojili.

Do velké skleněné nádoby na 10 Hermelínů vložíme na dno vrstvu na kolečka nakrájené cibule a lísteček bobkového listu. Na cibuli vložíme první patro Hermelínů tak, aby byly ve stejné vrstvě. Další patra tvoříme podobně jako na začátku – tzn. cibule, bobkový list, Hermelíny atd. Na vrcholu zasypeme Hermelíny cibulí a zalijeme rostlinným olejem tak, aby vrchní vrstva cibule byla celá zatopena.

Nádobu poté uzavřeme a dáme na několik hodin do tepla.

Hermelíny sledujeme podle cibule! Jakmile je krásně měkká, můžeme konstatovat, že Hermelíny jsou správně naloženy. Nádobu uložíme do lednice a po vychlazení již můžeme podávat například s chilli papričkou.

2013-10-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI