Nakládaný sýr s cibulkou a kapary zpět

Ingredience:
čerstvý kravský sýr150 gnasekaná petrželka kadeřavá dle chutisůl dle chuti
menší cibule1 ksmalé kapary dle chutiolivový olej dle potřeby
čerstvý kravský sýr 150 g, nasekaná petrželka kadeřavá dle chuti, sůl dle chuti, menší cibule 1 ks, malé kapary dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Miluji čerstvý sýr. Máme to štěstí, že nedaleko od nás je malá farma, ze které bereme kravský sýr a korbáčiky. Korbáčiky většinou nevydrží do druhého dne, ale ten čerstvý kravský sýr si většinou nakládáme. Tedy pokud si ho jen tak neosolíme k dobrému vínu.

1. Do prázdné zavařovací sklenice dáme jemně osolené kostičky kravského sýru, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nasekanou petržel a pár kapar.

2. Do sklenice potom nalijeme olivový olej tak, aby byl všechen sýr pod hladinou. Přiznám se, že většinou naplním sklenici jen do půlky a jednou denně ji otočím, tím nespotřebujete tolik oliváče.

3. Cca po 4 dnech můžete sýr podávat například k čerstvému chlebu čistě ze semínek.

2017-11-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI