Ingredience: | |||||
fazolky mungo | hrstka |
Doposud málo známá fazolka, která je nadupaná vitamíny a proteiny. Zkuste to nenápadně položit na stůl dětem, jako hrášek. Pokud budou zobat, je to výhra nejen pro ně.
Hrstku munga propláchneme, vložíme do prázdné zavařovací sklenice a zalijeme vodou. Takto necháme bobtnat 4 hodiny, poté propláchneme, vodu tentokrát scedíme, přiklopíme víčkem, aby se ve sklenici udržovalo vlhko, a necháme pár hodin klíčit při běžné pokojové teplotě. V chladnu a temnu se klíčení zpomalí.
Můžeme konzumovat již od prvního dne, a to dokud klíčky nezhnědnou (většinou 4 den) poté jsou již nejen nevzhledné ale i nahořklé.
VELMI DŮLEŽITÉ – minimálně dvakrát denně proplachovat čistou vodou, jinak se mungo zkazí!!! Fazolky zvětší při klíčení svůj objem 3-5x, proto začínejte raději jen s málem.
Povídání o fazolkách mungo:
mají specifické, zajímavé aroma, po naklíčení chutnají jako čerstvý hrášek. Z nutričního hlediska jsou velmi významné pro svůj podíl vitamínů a proteinů. Jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny. A navíc, děti ho mají velmi rádi jako „takovéto zobání“.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI