Ingredience: | |||||
tvarůžky | cca 400 g | pomazánkové máslo | 1 a půl balení | jarní cibulka | 1 ks |
nasekaná pažitka | cca 2 vrchovaté lžíce | červená paprika | 1/2 lžičy | uzená červená paprika | 1/2 lžičky |
pivo | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
K podávání: | |||||
čerstvý chleba | dle potřeby | červená cibule | dle chuti | chilli paprička | dle chuti |
Název zní troufale, ale opravdu jsem nejedla lepší tvarůžkovou pomazánku, než je tato. A to mám tvarůžky opravdu ráda a pomazánek a nakládaných tvarůžků v pivu na různé způsoby jsem už ochutnala hodně. Nedávno jsem ji udělala návštěvě a jako pochoutku na bečce s kamarády a všichni chtěli recept. No tak tady je.
Tvarůžky nakrájejte na malé kostičky (asi 3x3 mm). Dejte je do mísy společně s pomazánkovým máslem, paprikami, pažitkou a na jemno nasekanou jarní cibulkou. Párkrát nad mísou pootočte mlýnkem s pepřem a přidejte špetku soli. Přilijte asi 3 lžíce piva a vše pořádně rozmíchejte. Přilévejte pivo po lžících a zároveň míchejte, až dostanete požadovanou konzistenci. Ta by měla být trochu řidší než běžné pomazánky, ale ne tekutá. Ochutnejte a případně dosolte. Takto připravenou pomazánku dejte přes noc odpočinout do lednice. Pivo se vstřebá do tvarůžku a pomazánka bude tak akorát na natírání. Podávejte namazanou na čerstvém chlebu s červenou cibulí a kolečkem čerstvé chilli papričky. Můžete zkusit i s česnekovými topinkami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI