Obložené pečené batátové trojúhelníčky zpět

Ingredience:
batáty dle potřebyančovičky dle chutiavokádo1 ks
nakládané papričky (u mě pečené papričky z plechovky, opět velký pozor na složení! dle potřebyextra panenský olivový olej trochu
batáty dle potřeby, ančovičky dle chuti, avokádo 1 ks, nakládané papričky (u mě pečené papričky z plechovky, opět velký pozor na složení! dle potřeby, extra panenský olivový olej trochu

Příprava

Batáty jsou skvělou surovinou pro naše hlavně podzimní čarování. Jsou jen lehce nasládlé a perfektně jdou se slanými chutěmi. Tyto obložené pečené sladké brambory můžete použít jako pohoštění pro návštěvu nebo si je dát společně se salátem jako hlavní jídlo.

Množství surovin přizpůsobíme chuti.

Batáty oloupeme (já oloupala vystouplé části škrabkou a zbytek stáhla tupou stranou nože). Oloupanou batátu nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Podle velikosti plátku buď rozkrojíme na čtvrtinky – trojúhelníčky, nebo případně přepůlíme nebo necháme jako kolečka. Dáme na plechu do trouby vyhřáté na 170 stupňů. U mě trvalo upečení 25 minut, sledujeme, aby se nezačaly pálit. Hotové batáty jsou měkké, mohou být ještě vlhké, to ale ničemu nevadí.

Avokádo oloupeme a začneme z něj odkrojovat měsíčky (nebo jakékoliv jiné tvary). Ančovičky vytáhneme, necháme okapat a jednotlivé kousky přepůlíme. Papričky necháme odkapat a připravíme z nich kousky tak akorát velké na naše batátové plátky.

Batátové kousky potřebeme olivovým olejem a klademe na ně kousek avokáda, ančovičky a papričky.

2014-04-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI