Okurkové jednohubky s uzeným lososem zpět

Ingredience:
hustá zakysaná smetana2 lžícemajonéza2 lžícekůra z 1/2 z BIO citronu dle chuti
olivy s ančovičkou nasekané nadrobno1 lžícenakládaná okurka nasekaná nadrobno1 kssůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetkacitronový olivový olej trochucitronová šťáva pár kapek
uzený losos200 gokurka dle potřeby
hustá zakysaná smetana 2 lžíce, majonéza 2 lžíce, kůra z 1/2 z BIO citronu dle chuti, olivy s ančovičkou nasekané nadrobno 1 lžíce, nakládaná okurka nasekaná nadrobno 1 ks, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, citronový olivový olej trochu, citronová šťáva pár kapek, uzený losos 200 g, okurka dle potřeby

Příprava

Rychlý a lehký snack pro děti k dopolední svačině nebo výborný zdravý mls k vínu třeba na silvestrovský večer.

 

Naše děti jsou jako kobylky. Jedí téměř nonstop, pořád mají na "něco" chuť a neustále  se mi pod okny dožadují svačin. A protože mazat nonstop chleba s máslem je sice rychlé a praktické, žel nudné a bez špetky nápadu, stále vymýšlím nové a nové rychlosvačiny, ideálně s pořádným podílem zeleniny. 
 
Dnes měly prťata chuť svačit venku, tak to chtělo něco jen tak do ruky - prostě jednohubku. A tak jsem vzala okurku, uzeného lososa a pustila se do jednohubkování. 
 
Promíchejte zakysanou smetanu s majolkou, přidejte citronovou kůru, olivy, nasekanou okurku, osolte, opepřete a ochuťte pár kapkami citronové šťávy.

Pomazánku dejte na plátky okurek, obložte kouskem lososa a pokapejte olivovým olejem. Můžete přizdobit kouskem máty nebo ještě lépe kopru.

A máte hotovo! Dobrou chuť! 
2015-05-28 Předkrmy

Poznámka

Suroviny jsou na cca 20 jednohubek.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI