Ingredience: | |||||
mleté maso (mix vepřové, hovězí, drůbeží) | 300 g | citronová kůra z 1/2 citronu | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | muškátový oříšek | špetka | vejce | 1 ks |
nasekaná hladkolistá petržel | dle chuti | nastrouhaný parmazán | hrst | velké zelené olivy | cca 700 g |
malá cibule, nakrájená najemno | 1 ks | mrkev, nakrájená najemno | 1/2 ks | řapíkatý celer, nakrájený najmeno | 1/2 ks |
extra panenský olivový olej | dle potřeby | bílé víno | 1 dc | olej | na smažení |
mouka, vejce, strouhanka | na obalení |
Na tento recept už se chystám delší dobu. V Itálii jsem si ho hrozně oblíbila. V pizzerii, kam jsme chodili, nám tyto plněné olivy nosili na stůl jako předkrm společně se smaženými mozzarellkami nebo kousky smažené zeleniny či hranolkami.
Uznávám, takový sytý předrm a potom ještě pizza, to je zabijácká večeře. Ale tak to už v Itálii holt chodí. Nicméně, vy můžete tyto olivy připravit pro své známé a servírovat k nim jako druhý chod třeba salát.
Tento recept pochází z regionu Marche. Spousta z vás ho zná, protože kdo byl například v Rimini nebo San Marinu, tak už je to od hranic s tímto regionem jenom kousek. Můžete zde obdivovat překrásnou přírodu (například úchvatné jeskyně Frasassi) a užívat si bohaté gastronomie.
Tento recept není kdovíjak složitý, ale uznávám je docela pracný. Výsledek ale stojí rozhodně za to…
Na rozpáleném oleji osmahneme mrkev, celer a cibuli. Přidáme maso, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Mezitím vypeckujeme olivy, pokud máme již bez pecek, tak je na jedné straně rozkrojíme. Vypneme oheň a do masové směsi přidáme vejce, sýr, petržel, citronovou kůru a muškátový oříšek. Promícháme a směs ještě rozmixujeme v mixéru. Každou olivu vyplníme masovou směsí a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme do zlatova v oleji (stačí pár minut) a podáváme ještě teplé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI