Ingredience: | |||||
střední černá ředkev | 1 ks | střední červená cibule | 1 ks | vejce | 4 ks |
hrubozrnná sůl | dle chuti | vícebarevný pepř | dle chuti | koriandr | hrst |
olej | dle potřeby |
Někdy jsou ráda, kdy člověk nemusí tolik pospíchat a má čas udělat si, a hlavně vychutnat, teplou snídani. Pro tyto chvíle jsou ideální omelety. Vaječný základ a pak už je to jen na vás jak si ji připravíte. Někdo má rád se šunkou, jiný se sýrem a já ráda zkouším nové chuti a kombinace, tak vznikla i chuťově zajímavá a chutná omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem.
Nejprve si oloupeme ředkev a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Posypeme solí a necháme, aby ředkev pustila vodu. Mezitím si oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Cibuli nakrájíme na kolečka. V míse si rozmícháme vejce, osolíme je a opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Ředkev si přes sítko vymačkáme. Na pánev si rozpálíme trochu oleje a vymačkanou ředkev na něm krátce orestujeme. Poté ji rovnoměrně rozprostřeme na pánvi a zalijeme směsí vajec a cibule. Necháme opékat, a jakmile začne omeleta zespoda hnědnout, tak ji opatrně obrátíme a ještě krátce opečeme. Na závěr můžeme posypat čerstvým koriandrem, a pokud máme ještě zbytkem ředkve či cibule. Podáváme s pečivem.
Inspirace: www.apetitonline.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI