Omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem zpět

Ingredience:
střední černá ředkev1 ksstřední červená cibule1 ksvejce4 ks
hrubozrnná sůl dle chutivícebarevný pepř dle chutikoriandr hrst
olej dle potřeby
střední černá ředkev 1 ks, střední červená cibule 1 ks, vejce 4 ks, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti, koriandr hrst, olej dle potřeby

Příprava

Někdy jsou ráda, kdy člověk nemusí tolik pospíchat a má čas udělat si, a hlavně vychutnat, teplou snídani. Pro tyto chvíle jsou ideální omelety. Vaječný základ a pak už je to jen na vás jak si ji připravíte. Někdo má rád se šunkou, jiný se sýrem a já ráda zkouším nové chuti a kombinace, tak vznikla i chuťově zajímavá a chutná omeleta s černou ředkví, červenou cibulí a koriandrem.

Nejprve si oloupeme ředkev a na hrubém struhadle ji nastrouháme. Posypeme solí a necháme, aby ředkev pustila vodu. Mezitím si oloupeme a nakrájíme červenou cibuli. Cibuli nakrájíme na kolečka. V míse si rozmícháme vejce, osolíme je a opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Ředkev si přes sítko vymačkáme. Na pánev si rozpálíme trochu oleje a vymačkanou ředkev na něm krátce orestujeme. Poté ji rovnoměrně rozprostřeme na pánvi a zalijeme směsí vajec a cibule. Necháme opékat, a jakmile začne omeleta zespoda hnědnout, tak ji opatrně obrátíme a ještě krátce opečeme. Na závěr můžeme posypat čerstvým koriandrem, a pokud máme ještě zbytkem ředkve či cibule. Podáváme s pečivem.

2017-10-12 Předkrmy

Poznámka

Inspirace: www.apetitonline.cz

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI