Ingredience: | |||||
vajíčka | 4 ks | líhovec | 150 g | pesto z medvědího česneku | 6 lžiček |
olej (ghí) | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
bageta | k podávání |
Tahle omeleta se skládá jenom ze tří hlavních ingrediencí, vajíček, líhovce neboli shimeji (ano, to je ta houba) a medvědího česneku. Vše jsem koupila na Kulaťáku.
Je to rychlá a spontánní věc tahle omeleta. Prostě jsem na trhu koupila první svazek krásně zeleného medvědího česneku, vajíčka a trs hub, které mi padly do oka. Často vůbec netuším, co uvařím. Ale myslím, že když nakoupíte krásné a čerstvé ingredience, jde to potom už všechno samo.
Připravte si pesto z medvědího česneku. Já jsem tentokrát v pestu místo piniových nebo kešu oříšků použila semínka slunečnicová. Pesto bylo výborné a navíc slunečnicová semínka jsou dostupnější nejenom v obchodech, ale hlavně i cenou.
Z trsu hub odkrojte spodek (je to stejné jako u trsu hlívy). Rozdělte je na jednotlivé houbičky.
Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje nebo přepuštěného másla a přidejte houby. Osolte, restujte minutu a na pánev vlijte rozkvrdlaná vajíčka. Ztlumte plamen a na mírném ohni opékejte. Vajíčka na povrchu nemusí být úplně tuhá, ať není omeleta zbytečně vysušená.
Hotovou omeletu osolte, opepřete a pokapejte pestem z medvědího česneku.
Podávejte s bagetou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI