Omeleta se špenátem a brynzou zpět

Ingredience:
vejce4 ks12% smetana na vaření4 lžícemáslo a trochu oleje1 lžíce
Náplň:
mražený nebo čerstvý listový špenát200 gčesnek3 stroužkymenší cibule1 ks
sůl špetkapepř špetkabrynza100 g
olej nebo máslo1 lžíce
vejce 4 ks, 12% smetana na vaření 4 lžíce, máslo a trochu oleje 1 lžíce, mražený nebo čerstvý listový špenát 200 g, česnek 3 stroužky, menší cibule 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, brynza 100 g, olej nebo máslo 1 lžíce

Příprava

Tento recept vlastně můžete najít v předkrmech v případě, že se rozdělíte se svou drahou polovičkou nebo poputuje do hlavních chodů a to znamená, že jste ji prostě snědli úplně celou. Rozhodnutí nechám na vás, do jaké sekci jej dáte vy? (smích)

Vejce prošleháme se smetanou, solí pepřem. V pánvi si rozpálíme tuk, přidáme rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu na mírném ohni. Na druhé pánvičce si připravíme náplň. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, špenát, osolíme, opepříme. Dusíme, dokud špenát nezměkne /je-li čerstvý/ nebo se nerozmrazí /je-li mražený/. Hotovou omeletu opatrně přesuneme na talíř, navrstvíme špenát a posypeme rozdrobenou brynzou. Přehneme a můžeme podávat.

2015-04-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI