Opečená pikantní cizrna zpět

Ingredience:
sterilovaná cizrna1 konzerva (400g)olivový olej1 lžícesůl1/2 lžičky
mletý kajenský pepř1/2 lžičky
sterilovaná cizrna 1 konzerva (400g), olivový olej 1 lžíce, sůl 1/2 lžičky, mletý kajenský pepř 1/2 lžičky

Příprava

Cizrna je luštěnina s lehce oříškovou chutí, je výživná a zdravá! Nemusíte se s ní ani složitě vařit, stačí si koupit konzervu, lehce ji opéct a okořenit a máte skvělou chuťovku, kterou u televize můžete chroustat bez výčitek místo chipsů.

Troubu rozpalte na 230°C a plech pokryjte alobalem nebo pečícím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy.

Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečící plech, ab byla v jedné vrstvě.

Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá.

Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.

2017-03-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI