Ingredience: | |||||
slanina | 250 g | malá cibule | 1 ks | jarní cibulka | 1 ks |
33% smetana | 250 ml | sýr | 4 plátky | strouhaný sýr | hrst |
čerstvý špenát | dle potřeby | pažitka či petrželka | dle chuti | sušený česnek | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Těsto na palačinky (4 ks): | |||||
mléko | 250 ml | cukr krystal | 1 lžička | vejce | 1 ks |
hladká mouka | 150 g | sůl | špetka |
PALAČINKOVÝ DEN? Nééé, to jen, že zůstaly palačinky, tak proč je nevyužít k večeři, trochu jinak? Prostě musím vždy zužitkovat všechno a ohřívané palačinky jsou už stejně nic moc. Takže palačinky na slano.
Jestliže nám zůstanou palačinky z předchozího dne, můžeme je připravit pro změnu na slano. Pokud si je chcete připravit čerstvé, tak všechny ingredience na palačinkové těsto rozmícháme mixérem do hladka a postupně smažíme na troše oleje po obou stranách na pánvi s nepřilnavým povrchem.
Slaninu pokrájíme na nudličky a nasucho vypražíme na pánvi. Slaninu vyjmeme a do výpeku dáme na kolečka pokrájenou cibuli, jarní cibulku, okořeníme sušeným česnekem, solí a pepřem, orestujeme a zalijeme půlkou smetany. Směs zredukujeme a odstavíme.
Na palačinky poklademe plátky sýra, potřeme smetanovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a poklademe spařenými listy špenátu. Stočené palačinky vyskládáme do zapékací misky, zalijeme druhou půlky smetany, posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou, nebo petrželkou. Palačinky zapékáme 30 minut při 200°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI