Ingredience na salát: | |||||
větší řepa | 1 ks | česnek | 1-2 stroužky | hladkolistá petržel | hrstka |
pinie, ořechy, pistácie | 1 pol. lžíce | ocet nebo šťáva z citronu dle chuti | olivový olej | ||
řecký jogurt | 2 pol. lžíce | sůl | špetka | ||
Na pomazánku: | |||||
větší řepa | 1 ks | bílý toast | 1 ks | česnek | 1-2 stroužky |
ořechy, pinie, pistácie | 1 pol. lžíce | hladkolistá petržel | hrstka | vinný ocet či šťáva z citronu | |
olivový olej | řecký jogurt | 1 pol. lžíce | sůl | špetka |
Předem musím napsat, že obě varianty jsou naprosto skvělé. Zařazuji navždy do svého jídelníčku. Inspirovalo mě hned několik zahraničních blogů. Snad si tyto "rychlorecepty" zamilujete stejně, jako já.
Postup přípravy salátu:
Neoloupanou řepu na salát (i na pomazánku) uvaříme doměkka. Necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky a poté na kostičky. Přihodíme posekané ořechy, nakrájenou petrželku, rozmačkaný česnek, ochutíme solí, octem a olejem. Přimícháme jogurt a dobře promícháme. Necháme uležet v lednici.
Postup přípravy pomazánky:
Uvařenou řepu nakrájíme do mixéru, natrháme k ní toast, přihodíme ořechy, česnek, petržel, přilijeme ocet a olej a vše rozmixujeme. Ne úplně na kaši, ale aby měla pomazánka trochu strukturu. Nakonec osolíme a vmícháme lžíci jogurtu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI