Ingredience: | |||||
starší bílý chléb, ideálně Ciabatta | dle potřeby | rajčata | dle potřeby | okurek | dle potřeby |
olivový olej | trochu | sůl | špetka | pepř | špetka |
balzamico | dle chuti | čerstvá bazalka | pár lístků |
Dobrý tip na využití starého chleba a sluníčkem vyhřátých rajčat ze zahrady.
Velkou inspirací na tento recept mi byla kniha od Frances Mayesové – Pod Toskánským sluncem , ke které se strašně ráda vracím. Je totiž mimo jiné proložena spoustou receptů a vždycky v ní najdu něco nového.
Chléb nakrájíme na kousky, pokapame olejem osolíme a dáme do trouby opéct do křupava. Po upečení je skkvělé je smíchat s prolisovaným česnekem . Necháme vychládnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kousky. Všechno spolu smícháme v míse, pokapame olivovým olejem a octem. Přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI