Parádní portobello snacky zpět

Ingredience:
houby portobello2 košíčkyoranžová paprika1 ksvelké rajče2 ks
sušené oregano a bazalka špetkaolivový olej trochubarevný pepř špetka
kvalitní balsamico ocet trochu
Klasický cizrnový hummus:
cizrna100 golivový olej1 lžícetahini2 lžíce
česnek stroužeksůl špetkapepř špetka
citronový šťáva pár kapekčervená mletá paprika na špičku lžičky
houby portobello 2 košíčky, oranžová paprika 1 ks, velké rajče 2 ks, sušené oregano a bazalka špetka, olivový olej trochu, barevný pepř špetka, kvalitní balsamico ocet trochu, cizrna 100 g, olivový olej 1 lžíce, tahini 2 lžíce, česnek stroužek, sůl špetka, pepř špetka, citronový šťáva pár kapek, červená mletá paprika na špičku lžičky

Příprava

Dnes jsem měla náročný trénink nohou a tak jsem si chtěla udělat něco nového a neobvyklého, ani nevím, kde jsem přesně tento recept viděla, ale říkala jsem si, že jej musím jednou vyzkoušet. Jsou to takové malé delikátní vegan snacky.

Rovnou Vás, ale upozorňuji, tento recept není pro ty, kteří nemají rádi houby, jelikož to je tam ta hlavní surovina.

Určitě tímto malým roztomilým kloboučkem nepohrdne ani Vaše návštěva a v kombinaci s čerstvou rukolou tvoří dokonalý pár.

Teď už nezbývá nic než jen chvilka času a můžeme se na to vrhnout.

Postup:
Nejprve si ve foodprocessoru připravíme hummus, rozmixováním všech ingrediencí na jemný krém.
Očistíme si hlavičky hub, lehce je potřeme olivovým olejem z  obou stran, rajčata nakrájíme na plátky a papriku na širší proužky. Olejem potřeme i rajčata a papriku, zasypeme oreganem, bazalkou a lehce opepříme. V troubě rozpálíme gril na 200°C a necháme zeleninu a houby grilovat z každé strany 5 minutek (dle zkušeností s vaší troubou, někdy stačí i 3 minuty).  Na hlavičky hub dáme lžíci připraveného cizrnového hummusu, kolečka rajčat, papriku a vše zakápneme balsamico octem. Podávejte se salátem a rukolou.

Je to velmi jednoduchý a rychlý recept, ale za to velmi chutný a zdravý, hodí se skvěle i jako rychlá a lehounká večeře, přeji Vám nádherný a pohodový večer.

2014-03-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI