Parmazánové rohlíčky se sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
cereální listové těsto (Nowaco - má 3 pláty)1 balenírajčatový protlak nebo sugo dle potřebyparmazáncca 30 g
sušená rajčata naložená v oleji dle potřebyčerstvá bazalka dle chutimouka na podsypání
cereální listové těsto (Nowaco - má 3 pláty) 1 balení, rajčatový protlak nebo sugo dle potřeby, parmazán cca 30 g, sušená rajčata naložená v oleji dle potřeby, čerstvá bazalka dle chuti, mouka na podsypání

Příprava

Když se k nám občas nachomýtne nějaká návštěva, snažím se vymyslet různé druhy chuťovek tak, aby byl každý spokojený. Ne každému chutná všechno ale mám takový pocit, že dobroty z listového těsta prostě miluje každý. Ať jsou to slaní šneci, tyčinky, pašičky, nebo plněné šátečky, zkrátka listové těsto je natolik univerzální, že z něj vykouzlíte spoustu dobrých receptů a návštěvu jimi vždy potěšíte. 

Recept na parmazánové rohlíčky je jedním z těch receptů. Naplnila jsem je krom parmazánu ještě bylinkami a sušenými rajčaty, ale zkoušela jsem poté ještě várku s olivami a šunkou a to byla také dobrota.

Listové těsto používám cereální. Má podle mě takovou "plnější" chuť a já, která má ráda zrníčka, vidím benefit ještě v tomto ohledu. Trochu vlákniny navíc snad ještě nikomu neuškodilo. 

Není pravidlo, že listové těsto je nutné před pečením potírat rozšlehaným vejcem. Já ho potírám vodou, aby bylo vláčnější, a u rohlíčků jsem ho nechala jen tak. A vidíte, také to jde. Nebojte se toho. Je to jen listové těsto. Vám může třeba vyhovovat potřené vejcem - tedy potřete ho. Důležité u jeho pečení je, abyste neotevírali troubu dříve, než bude těsto upečené. Horkem v troubě  totiž jednotlivé vrstvičky oddělují a potřebují se teplem "zafixovat". Proto, aby těsto lístkovalo, je potřeba péct listové těsto na vysoké teploty (220°C).

1. Na pomoučeném vále rozválejte listové těsto na obdélník široký asi 15 cm. Plát těsta lehce potřete rajčatovým protlakem nebo sugem, posypte nastrouhaným parmazánem a najemno pokrájenými bylinkami. Rozkrájejte na trojúhelníky. Na široký konec položte pruh osušeného rajčete a stočte do rohlíčku.

2. Vyskládejte rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem a potřete vodou. Vložte do trouby předehřáté na 220°C a pečte do růžova.

2017-02-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI