Těsto: | |||||
špaldová mouka | 100 g | plnotučné mléko | 130 ml | vejce | 1 ks |
strouhaný sýr parmazánového typu | 50 g | slanina | 50 g | menší jarní cibulka | 1 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Servírování: | |||||
slanina | 50 g | jarní cibulka | 1 ks | vejce | 2 ks |
sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti | strouhaný parmazán | dle chuti |
Waffle nemusí být jen sladkou záležitostí a mnohé (jako např. i mého muže) slaná varianta potěší dokonce i mnohem více.
Těsto
1. V menší míse smíchejte špaldovou mouku, mléko, vejce a parmazán v hladké těsto.
2. Těsto jemně osolte a opepřete (sýr a další suroviny těsto dostatečně ochutí).
3. Slaninu nakrájejte na kostičky (pokud máte plátky, pak na proužky) a přidejte do těsta.
4. Cibulku nakrájejte na tenká kolečka a také přidejte k těstu.
5. Důkladně promíchanou směs nalijte do wafflovače a nechte péct (každý přístroj pracuje jinak rychle - finální waffle má být zlatavě hnědá a nesmí být uvnitř syrová - ve svém wafflovači jsem "pekla" 4 - 5 minut).
Servírování
1. Slaninu opět nakrájejte na kostičky, či proužky a opečte na suché nepřilnavé pánvi.
2. Jarní cibulku nasekejte na tenká kolečka.
3. Na pánvi po slanině (pokud na ni nemáte připáleniny, ale pouze zbylý tuk - popřípadě si pánev vytřete a přidejte kapku oleje) osmažte vejce na způsob volského oka - lehce osolte a opepřete.
4. Waffle servírujte s osmaženou slaninou, čerstvou jarní cibulkou a smaženým vejcem. Můžete i zasypat strouhaným parmazánem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI