Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 500 g | smetana ke šlehání | 150 ml | máslo | 180 g |
sůl dle chuti | 1-2 lžičky | sušený tymián | 1 lžička | sušený medvědí česnek | 4 lžičky |
brusinkový džem | 4 lžíce | pepř dle chuti | 1-2 lžičky | rozpuštěné sádlo | 8 lžic |
Domácí paštika už není hitem. Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.
Kuřecí játra pečlivě očistíme od blanek a drobných žilek.
Na pánvi rozpustíme tři lžíce másla a na malé kousky nakrájená játra - opékáme asi sedm minut, dokud nezesvětlají a nezměknou. Nakonec k nim přidáme zbytek másla a necháme je v játrech rozpustit. Ihned poté odstavíme z plamene. Pak opečená játra vložíme do mixovací nádoby a přidáme všechny ostatní suroviny kromě brusinek a sádla. Směs rozmixujeme ponorným mixérem, dokud není zcela hladká. Ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme. K budoucí paštice nakonec opatrně vmícháme brusinky.
Připravíme si vhodné mističky, do kterých se vejde asi 120 g tekutin. Do každé z nich vložíme 80 g paštikové směsi a povrch misek zalijeme lžící rozpuštěného sádla. Necháme vychladnout, misky utěsníme potravinářskou folií nebo alobalem, aby paštika neosychala, a pak uložíme přes noc do ledničky.
Doboru chuť!
Podáváme s čerstvým pečivem (chléb, opečené toasy, opečená veka, rohlíky, housky apod).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI