Paštika z kuřecích jater zpět

Ingredience:
kuřecí játra500 gstřední cibule3 ksstroužek česneku5 ks
smetana200 mlmásla1 pláteksůl špetka
pepř špetkaprovensáles, tymián, saturejka, fenykl, levandule, dobromysl špetka nebo dle chuti
kuřecí játra 500 g, střední cibule 3 ks, stroužek česneku 5 ks, smetana 200 ml, másla 1 plátek, sůl špetka, pepř špetka, provensáles, tymián, saturejka, fenykl, levandule, dobromysl špetka nebo dle chuti

Příprava

Jestli si libujete v paštikách, tady je tip, jak si takové jedné úplně základní udělat docela velké množství (které si samozřejmě můžete poupravit podle spotřeby), a navíc úplně jednoduše a rychle. No a samozřejmě i docela zdravě a levně. Vážně. Koukejte.

Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a namočíme nejlépe přes noc do mléka. Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme koření a česnek. Krátce zarestujeme. Přihodíme játra i s mlékem a vaříme tak dlouho, dokud se všechno mléko neodvaří. Poté játra zalijeme smetanou, přiklopíme a dusíme do měkka. Celou směs rozmixujeme do hladka (pokud používáme čerstvé koření, odstraníme nejprve tvrdé větvičky), osolíme a hotovou směsí plníme misky, které navrch zalijeme rozpuštěným máslem. Uchováváme v lednici. Do paštiky také můžeme přimíchat i mandle, ořechy nebo brusinky (a nebo cokoli jiného podle chuti).

2014-10-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI