Paštika z kuřecích jater s karamelizovanou cibulí zpět

Kuřecí paštika:
kuřecí játra400 gmáslo100 gextra panenský olivový olej1 lžíce
smetana ke šlehání220 mlmenší bílá cibule / 2 šalotky2 ksčeského česneku6 stroužků
voda200 mlrozmarýn, majoránka, sůl a mletý pepř1 lžička
Zkaramelizovaná cibule:
máslo50 gextra panenský olivový olej1 lžícevelká červená cibule1 ks
třtinový cukr1 lžičkasůl špetka
kuřecí játra 400 g, máslo 100 g, extra panenský olivový olej 1 lžíce, smetana ke šlehání 220 ml, menší bílá cibule / 2 šalotky 2 ks, českého česneku 6 stroužků, voda 200 ml, rozmarýn, majoránka, sůl a mletý pepř 1 lžička, máslo 50 g, extra panenský olivový olej 1 lžíce, velká červená cibule 1 ks, třtinový cukr 1 lžička, sůl špetka

Příprava

Tak pozor! Tohle je recept na můj "majstrštyk"! 

Celá má rodina je z této paštiky nadšená. I moje sestřenice s bratrancem, kteří játra moc nemusí, se jí nemohou nabažit. Každý si myslí, že paštika je hrozně složitá, ale pravdou je opak. Je hrozně snadná! Určitě si jí udělejte a užijte si tu lahodnou chuť, co se Vám rozlije v ústech.

Kuřecí paštika

Do hluboké pánve nebo do menšího teflonového nepřilnavého hrnce dejte máslo a olivový olej a zahřejte je. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. Obojí přidejte do pánve a orestujte je. Kuřecí játra očistěte a nakrájejte na půlky. Přidejte očištěná kuřecí játra do pánve a také je restujte. Až budou orestovaná, zalijte je vodou a poduste je. Až se všechna nebo téměř všechna voda vypaří, zalijte játra smetanou a povařte to chvíli spolu. Přidejte všechno koření, pepř a sůl a až se smetana trochu zredukuje a játra budou vevnitř hotové, odstavte pánev/hrnec z plotny a ponorným mixérem játra rozmixujte. Mixovat nemusíte úplně dohladka, ale neměly by tam být velké kusy jater. Směs pak přelijte do keramické misky a dejte ztuhnout do lednice alespoň na pět hodin.

Zkaramelizovaná cibule

Do nepřilnavého rendlíku nebo na nepřilnavou pánev dejte rozehřát máslo a olivový olej. Nakrájejte cibuli na půlkolečka a přidejte je do rozehřátého másla. Chvíli to spolu restujte a až bude cibule změklá, přisypte třtinový cukr. Stále to spolu míchejte, než se cukr roztopí. Pak přidejte trochu soli a vše pořádně ještě promíchejte. Nechte vychladnout a servírujte spolu s paštikou.

2014-01-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI