Kuřecí paštika: | |||||
kuřecí játra | 400 g | máslo | 100 g | extra panenský olivový olej | 1 lžíce |
smetana ke šlehání | 220 ml | menší bílá cibule / 2 šalotky | 2 ks | českého česneku | 6 stroužků |
voda | 200 ml | rozmarýn, majoránka, sůl a mletý pepř | 1 lžička | ||
Zkaramelizovaná cibule: | |||||
máslo | 50 g | extra panenský olivový olej | 1 lžíce | velká červená cibule | 1 ks |
třtinový cukr | 1 lžička | sůl | špetka |
Tak pozor! Tohle je recept na můj "majstrštyk"!
Celá má rodina je z této paštiky nadšená. I moje sestřenice s bratrancem, kteří játra moc nemusí, se jí nemohou nabažit. Každý si myslí, že paštika je hrozně složitá, ale pravdou je opak. Je hrozně snadná! Určitě si jí udělejte a užijte si tu lahodnou chuť, co se Vám rozlije v ústech.
Kuřecí paštika
Do hluboké pánve nebo do menšího teflonového nepřilnavého hrnce dejte máslo a olivový olej a zahřejte je. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. Obojí přidejte do pánve a orestujte je. Kuřecí játra očistěte a nakrájejte na půlky. Přidejte očištěná kuřecí játra do pánve a také je restujte. Až budou orestovaná, zalijte je vodou a poduste je. Až se všechna nebo téměř všechna voda vypaří, zalijte játra smetanou a povařte to chvíli spolu. Přidejte všechno koření, pepř a sůl a až se smetana trochu zredukuje a játra budou vevnitř hotové, odstavte pánev/hrnec z plotny a ponorným mixérem játra rozmixujte. Mixovat nemusíte úplně dohladka, ale neměly by tam být velké kusy jater. Směs pak přelijte do keramické misky a dejte ztuhnout do lednice alespoň na pět hodin.
Zkaramelizovaná cibule
Do nepřilnavého rendlíku nebo na nepřilnavou pánev dejte rozehřát máslo a olivový olej. Nakrájejte cibuli na půlkolečka a přidejte je do rozehřátého másla. Chvíli to spolu restujte a až bude cibule změklá, přisypte třtinový cukr. Stále to spolu míchejte, než se cukr roztopí. Pak přidejte trochu soli a vše pořádně ještě promíchejte. Nechte vychladnout a servírujte spolu s paštikou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI