Patizon v těstíčku zpět

Ingredience:
patizonu1 ksvejce2 kshldká mouka na těsto dle potřeby
žampiony4 kssůl špetkapepř špetka
uzená paprika špetkaperželka špetkasojové omáčky lžička
strouhaný sý dle chutibylinky dle chuti
patizonu 1 ks, vejce 2 ks, hldká mouka na těsto dle potřeby, žampiony 4 ks, sůl špetka, pepř špetka, uzená paprika špetka, perželka špetka, sojové omáčky lžička, strouhaný sý dle chuti, bylinky dle chuti

Příprava

Plody patizonu jsou druhem dýně podobné třeba cuketám. Patizon má moučnou chuť, proto je ku přímé spotřebě vyzrálejší kousek. Jinak se sklízí spíše nedozrálé, déle potom vydrží při skladování.

Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na cca 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit.
V misce smícháme mouku nebo solamyl,  sůl, pepř, žampiony, nasekané na kousky. Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší konzistence. Vypocené plátky patizonu potřeme napovrchu houbovým těstíčkem. 

A dále máme dvě možnosti. Buďto dáme na plech s pečícím papírem a zbylé těstíčko ještě nalijeme na hlubší místa po dloubání zrníček nebo můžete rovnou dát na gril.
Podáváme s pečeným bramborem nebo pečivem. Zde je otázkou, jestli právě obědváte nebo si patizon uděláte, jako lehký předkrm.

Doboru chuť!

2015-02-11 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI