Ingredience: | |||||
České Ghíčko - přepuštěné máslo | dle potřeby | patizon - očištěný a vydlabaný | 200 g | cuketa - očištěná a vydlabaná | 80 g |
mrkev | 60 g | brambory | 20 g | teff mouka tmavá | 6 g |
pohanková mouka hladká | 10 g | rýžová polohrubá mouka | 10 g | lahůdková maďarská paprika Grešík | 2 lžičky |
česnek | 2 - 3 stroužky | sůl | dle chuti |
Snadná svačinka na cesty či prckům do tlapky.
Patizon nám zachutnal, v kombinaci se zeleninou je úžasný. Samotný jen tak obalený v Hrašce, je také moc dobrý, ale ten už jsme v týdnu na svačinku měli. A tak jsme si uplácali naše oblíbené placičky.
Zeleninu očistíme, nastrouháme najemno, přidáme prolisovaný česnek, papriku, osolíme, zahustíme moukou, důkladně zamícháme.
Dlaněmi nebo pomocí lžíce vytvarujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem, který důkladně potřeme Ghíčkem, z vrchu můžeme placky pokapat rovněž, vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut.
Lze zahustit běžně používanou moukou na zahušťování či špaldovou moukou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI