Ingredience: | |||||
patizon | 76 g | petržel | 30 g | mrkev | 66 g |
vařené jáhly | 2 - 3 lžíce | České Ghíčko Bio | dle chuti | petrželová nať | dle chuti |
Jedná se o základ pomazánky, který si každý dochutí dle vlastní chuti, přidáním bylinek, kombinací obilovin luštěnin. Prostě pomazánka 100 krát jiné chuti. Mně zbyly od oběda jáhly, a tak jsem je využila při přípravě pomazánky, přidala jsem na dochucení petrželovou nať a pomazánka byla na světě, jemná, velmi chutná pomazánka vhodná jak pro děti tak dospělé.
Oloupeme si patizon, zbavíme semínek. Pokrájíme na kostky, petržel společně s mrkví očistíme a rovněž pokrájíme. Připravenou zeleninu uvaříme v páře, necháme vychladnout.
Vychladlou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, dle konzistence a chuti přidáme uvařené jáhly, opět rozmixujeme, dochutíme bylinkami. Já použila k dochucení petrželovou nať, kterou jsem jen posekala, přidala do pomazánky společně s Ghí, následně jsem jen pomazánku osolila, zamíchala, nechala v lednici vychladit. My jsme si pomazánku vychutnali s čerstvým kváskovým chlebem.
Z uvedených surovin připravíte cca 250g pomazánky. Možnosti kombinací bylinek a zeleniny: česnek, pórek, cibulka. Obiloviny: quinoa, pohanka či luštěniny: červená čočka, cizrna, bílé fazole Navy atd.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI