Patizonovo-mrkvovo-petrželová pomazánka s jáhličkami a Ghíčkem zpět

Ingredience:
patizon76 gpetržel30 gmrkev66 g
vařené jáhly2 - 3 lžíceČeské Ghíčko Bio dle chutipetrželová nať dle chuti
patizon 76 g, petržel 30 g, mrkev 66 g, vařené jáhly 2 - 3 lžíce, České Ghíčko Bio dle chuti, petrželová nať dle chuti

Příprava

Jedná se o základ pomazánky, který si každý dochutí dle vlastní chuti, přidáním bylinek, kombinací obilovin luštěnin. Prostě pomazánka 100 krát jiné chuti. Mně zbyly od oběda jáhly, a tak jsem je využila při přípravě pomazánky, přidala jsem na dochucení petrželovou nať a pomazánka byla na světě, jemná, velmi chutná pomazánka vhodná jak pro děti tak dospělé.

Oloupeme si patizon, zbavíme semínek. Pokrájíme na kostky, petržel společně s mrkví očistíme a rovněž pokrájíme. Připravenou zeleninu uvaříme v páře, necháme vychladnout. 
Vychladlou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, dle konzistence a chuti přidáme uvařené jáhly, opět rozmixujeme, dochutíme bylinkami. Já použila k dochucení petrželovou nať, kterou jsem jen posekala, přidala do pomazánky společně s Ghí, následně jsem jen pomazánku osolila, zamíchala, nechala v lednici vychladit. My jsme si pomazánku vychutnali s čerstvým kváskovým chlebem.

2016-09-29 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 250g pomazánky. Možnosti kombinací bylinek a zeleniny: česnek, pórek, cibulka. Obiloviny: quinoa, pohanka či luštěniny: červená čočka, cizrna, bílé fazole Navy atd.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI