Pažitková pomazánka zpět

Ingredience:
smetana50 mlLučina120 gtvaroh250 g
sůl1 špetkačerstvá pažitka1 velká hrst
smetana 50 ml, Lučina 120 g, tvaroh 250 g, sůl 1 špetka, čerstvá pažitka 1 velká hrst

Příprava

Miluji pomazánku s čerstvou pažitkou, tvarohem a dobrých chlebíkem..mňam! A co vy? Krásnou a pohodovou neděli!

Listy pažitky jsou zdrojem vitamínu C (až 100 mg ve 100 g čerstvé hmoty; většinou se množství pohybuje mezi 56 až 66 mg v 100 g čerstvé hmoty), dále obsahuje provitamín A, vitamín B2, silici se sírou, minerální látky (soli vápníku, fosforu, draslíku, železa aj.)
 
Pažitka podporuje obranyschopnost, chrání buňky před volnými radikály, má antiseptické účinky, je účinnou prevencí proti rakovině, detoxikuje trávicí trakt, podporuje trávení a podporuje vylučování žluče. Zvyšuje také chuť k jídlu, zlepšuje pravidelnou stolici a prevenční účinky proti kardiovaskulárním onemocněním a snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol.


Postup je bleskovka. Do misky vložíme Lučinu, tvaroh, přidáme smetanu a osolíme. Vše ušleháme v hladký krém. Poté nakrájíme pažitku na jemno a vmícháme do připraveného tvarohového krému. Podáváme na čerstvém pečivu.

Dobrou chuť!

2022-06-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI