Pečená dýňová semínka zpět

Ingredience:
dýňová semínka dle potřebysůl dle chutioblíbené koření dle chuti
olivový olej dle potřeby
dýňová semínka dle potřeby, sůl dle chuti, oblíbené koření dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Proč je dýně tak oblíbená? Nejen že prostě rozkošná, ale také je ohromně zdravá!

Vydlabaná semínka je škoda vyhodit. Jsou plná vitaminů a minerálů, snižují cholesterol. Zároveň slouží jako vynikající zdroj vlákniny. Hrst dýňových semínek vám doslova zlepší náladu!

1. Vydlabaná dýňová semínka zbavte dužiny a nechte je 15 minut povařit ve vodě, aby změkla.
2. Pak je osušte papírovou utěrkou. Promíchejte s kapkou olivového oleje a oblíbeného koření (sůl, sladká paprika, chilli, pálivá paprika, uzená paprika). Já jsem však zvolila pouze mořskou sůl.
3. Semínka šoupněte na cca 45 minut do trouby zahřáté na 120°C. Vytáhněte je, jakmile budou zlatohnědé a krásně křupavé. Při konzumaci je nezapomeňte oloupat.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-11-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI