Ingredience: | |||||
jedlé kaštany | dle potřeby | sůl | dle chuti | cukr krystal | dle chuti |
máslo | kousek |
Milujete atmosféru vánočních trhů, ale nechce se vám mrznout ve frontě na svařák? Stává se vám pravidelně, že vám na vánočních náměstích chybí oblíbená dobrota? Nebo prostě jen chcete ochutnat něco neobvyklého, co jste třeba ještě někdy neměli?
Co takhle pečené kaštany? Jednoduchá lahůdka naprosto nenáročná na přípravu – slaná nebo sladká, to už záleží jen na vás.
Všechny kaštánky z vypouklé strany nařízneme do kříže asi tak 3 milimetry hluboko. Poté je hodíme na silnější pánev. Pečeme na středním ohni a přitom neustále prohazujeme. Když slupky začnou tmavnout, řezy se lehce rozevřou, kaštánky se rozvoní a začnou tiše syčet. Máte hotovo. Pohoda, že? Podávejte hned, ještě horké. Každý jedlík si je oloupe a ochutí sám. Nabídněte sůl, máslo či třeba nalámanou čokoládu. Pokud vám ale tyhle kaštany nestačí, pojďte zkusit zaexperimentovat.
Oloupané upečené kaštany nakrájejte na plátky. Pánev, na které jste je pekli, vytřete papírovou utěrkou, rozpusťte v ní trochu másla a přidejte krystalový cukr. Jakmile začne karamelizovat a rozpouštět se, vsypte i plátky kaštanů. Ty nechte v karamelu obalit až do křupava. Poté z pánve vysypte do misky, posolte a zpestřete si zamračený den neobvyklou svačinkou. (Cuketka, 2006)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI