Ingredience: | |||||
papriky (ideální jsou kapie pěkně buclaté) | 6 ks | sýr Palouček | 500 g | opražené nasekané vlašské ořechy | 50 g |
čerstvé tymiánové lístky | 1 lžíce | čerstvé oregano | 1 lžíce | nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička |
citronová šťáva | 1 lžička | sůl | dle chuti | čerstvě namletý černý pepř | dle chuti |
kvalitní zastudena lisovaný olivový olej | 3 lžíce | kvalitní balsamikový ocet | 1 lžička | snítky tymiánu a ořechy | na ozdobení |
Pečené papriky jsou svěží a lehké jídlo, které bude chutnat nejlépe, když použijete papriky z vlastní zahrádky. Už pro ten pocit. Ale budou chutnat výborně i z paprik darovaných a nakonec i z těch koupených. Je to prostě super jídlo. Hodí se třeba jako předkrm nebo jako večeře.
Troubu si předehřejeme na 180°C. Rošt dejte do středu trouby. Připravte si velký plech nebo pekáč.
Papriky omyjte. Připravte si malý, ostrý nůž a v paprice udělejte řez dlouhý asi 6 cm. Může být klidně přes celou papriku. Ale pozor, aby se vám potom při vydlabávání semínek paprika nerozpadla. To je veškerá příprava papriky před pečením. Semínka nechejte uvnitř. Vyberete je po upečení.
Papriky naskládejte na plech, řeznou stranou nahoru. Pečte 30 minut. Papriky změknou a mohou být místy až lehce připálené. Nevadí. Slupku stejně oloupete.
Papriky nechejte vychladnout. Opatrně malou lžičkou vyberte z papriky semínka. Pracujte raději pomalu, ať papriku moc nepoškodíte. Stonky by měly zůstat pěkně na paprice. Vypadá to lépe.
Smíchejte všechny ostatní suroviny, kromě oleje a balzamika, v míse. Trochu opražených, nasekaných ořechů si nechejte na ozdobení, stejně jako trochu tymiánových lístků. Ochuťte.
Každou papriku naplňte ochucenou sýrovou směsí. Naplněnou papriku pěkně natvarujte.
Na talíři posypejte ořechy a tymiánem, zakápněte olivovým olejem a balsamikem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Inspirací mi tentokrát byl můj oblíbený Yotam Ottolenghi. Tento britský šéfkuchař, autor kuchařek a majitel restaurací, pochází z Jeruzaléma. Baví mě sledovat pořady s ním a číst jeho recepty. Má zajímavý styl, často „šmrncnutý“ kuchyní dálného východu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI