Ingredience: | |||||
tvarohový sýr (kozí) | 450 g | vejce | 1 k | černé vypeckované olivy | miska |
lístky čerstvého tymiánu nebo lžička sušeného | 1 lžíce | olivový olej | dle potřeby |
Tip na tuto lahůdku jsem dostala od kamarádky a musím přiznat, že výsledek mě překvapil. Je to rychlé, je to snadné, je to variabilní a udělá to z vás královnu večírkového občerstvení. Já jsem použila přírodní kozí sýr, ale můžete použít i ricottu, nebo jakýkoliv jiný tvarohový sýr. Jediné co musíte udělat je například v případě ricotty, nechat ho okapat přes cedník, aby byl hutnější. Stejně tak variabilní jsou použité bylinky, koření nebo zeleninová složka. Já jsem použila černé olivy a tymián. Stejně dobře bude fungovat ale azalka a sušená rajčata, nebo můžete použít česnek a pečené papriky, zajímavé vy byly třeba kapary, a bezpochyby by se dala použít i sladká verze třeba s ořechy a brusinkami. Prostě popusťte uzdu vlastní fantazii.
Ušlehejte si pevný sníh z jednoho bílku. V míse ušlehejte sýr se žloutkem a kořením, přimíchejte 2/3 nakrájených oliv a nakonec lehce vmíchejte bílkový sníh.
Troubu rozehřejte na 175 stupňů. Formu na srnčí hřbet nebo jinou podobnou formu vyložte pečícím papírem. Doporučuji vám ho namočit, pak lehce přilne ke zdem formy. Na dno formy nalijte 3 lžíce olivového olej, rozložte zbývající olivy a posypte tymiánem. Na olivy rozetřete sýrovou směs. Dejte péct na 20 minut do trouby. Upečený "chlebíček" nechte vychladnout. Vychlazený nakrájejte na 1cm tlusté plátky a podávejte zakápnutý olivovým oleje s kouskem pečiva.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI