Pikantní oříšky zpět

Ingredience:
směs oříšků (loupané pistácie, vlašské ořechy, mandle, pekanové, para, kešu...)4 hrstibílek1 kssůl1 lžička
moučkový cukr2 lžícechilli1/2 lžičkymleté nové koření1/2 lžičky
mletý římský kmín1/2 lžičkykajenský pepř1 lžička
směs oříšků (loupané pistácie, vlašské ořechy, mandle, pekanové, para, kešu...) 4 hrsti, bílek 1 ks, sůl 1 lžička, moučkový cukr 2 lžíce, chilli 1/2 lžičky, mleté nové koření 1/2 lžičky, mletý římský kmín 1/2 lžičky, kajenský pepř 1 lžička

Příprava

Jestli už vás nebaví brambůrky a podobné slané pochutiny z obchodů, tento recept je pro vás ten pravý. O Vánocích jsem je zkoušela poprvé. Vzpomínám si, jak jsem kvůli němu šla do voňavého obchůdku s kořením, jak jsem oříšky pekla, jak voněly a jak všem chutnaly. Vánoce jsou sice pryč, ale oříšky chutnají dál.

Do větší misky dáme bílek. Postupně do něj nasypeme cukr, sůl a veškeré koření.

Vše pořádně našleháme a přidáme oříšky.

Ty důkladně "vykoupeme" v bílkové směsi a děravou naběračkou je skládáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Snažte se, aby na plechu bylo co nejméně bílku. 

Pečeme při 180°C asi 10 až 15 minut.

Nechte vychladnout a mlsejte.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-03-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI