Ingredience: | |||||
oválná rajčátka | 8 ks | sušená rajčata | 4 ks | olej ze sušených rajčat | 2 lžičky |
Crema Bianca Italiana | 1 lžička | šalotka | 1 ks | salátová okurka | 1/2 ks |
jarní cibulka | 2 ks | divoká bazalka | 4 snítky | libeček | 2 snítky |
sůl | dle chuti | ostrá Harissa nebo 1 chilli paprička | 1 lžička | worcester | 1 lžička |
Topinky: | |||||
chléb | dle potřeby | olej | dle potřeby | česnek | dle chuti |
Když čekáte návštěvu a nevíte, co připravit. Mám pro vás pikantní směs na topinky k pivu či vínu.
Rajčátka přepůlíme a odstraníme "černé" bubáky. Necháme na sítku okapat, dokud nepustí co nejvíce rajské šťávy. Sušená rajčata překrojíme na kousky a společně se šalotkou, cibulkami, nakrájeným česnekem, harissou a nasekáme v choperu. Ke směsi ze sušených rajčat přidáme okapané a propasírované půlky rajčat, krém balsamico a worcester. Dál přidáme na kostičky pokrájenou okurku, sůl a nadrcenou divokou bazalku s libečkem. Přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat. Zamícháme a dáme na hodinu do chladu. Podáváme s topinkami, stejně jako u tataráčku masového.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI