Pikantní zapečené cukety zpět

Ingredience:
kulaté cukety3 ksprovensálské koření dle chutičesnek, prolisovaný1 stroužek
cizrnacca 1/2 plechovkytuňák s chilli papričkou (Rio Mare)1 plechovka (80g)olivový olej dle potřeby
pažitka dle chutitříbarevná rýže natural, neuvařená5 lžicsůl dle chuti
pepř dle chutiparmazán dle potřeby
kulaté cukety 3 ks, provensálské koření dle chuti, česnek, prolisovaný 1 stroužek, cizrna cca 1/2 plechovky, tuňák s chilli papričkou (Rio Mare) 1 plechovka (80g), olivový olej dle potřeby, pažitka dle chuti, tříbarevná rýže natural, neuvařená 5 lžic, sůl dle chuti, pepř dle chuti, parmazán dle potřeby

Příprava

Na tyto roztomilé kulaté cukety jsem narazila v obchodě a jsou ideální k plnění. Včera jsem dokonce měla doma ochutnávače (Barču, která se mnou blog zakládala) a dala jim zelenou. Můžete si je doma připravit jako předkrm, ale takové tři kousky určitě zastanou i hlavní jídlo!

  1. Jako první dejte vařit rýži. Její množství zalijte dvojnásobným množstvím vody a vařte doměkka: mělo by stačit 35 minut (já jsem během vaření musela dolít vodu, protože se mi příliš rychle vyvařila).
  2. Cukety omyjte, odřízněte vršky (použijete je poté jako čepičku) a vydlabejte vnitřky.
  3. Z vydlabaného množství použijte tak polovinu (zbytek můžete dát do salátu nebo polévky), přendejte do pánve, zakápněte olivovým olejem a restujte doměkka. Poté dochuťte provensálským kořením, solí, pepřem, přidejte prolisovaný česnek a restujte dozlatova (myslela jsem si, že to u vodnaté cukety nepůjde, ale po nějaké době krásně zezlátla).
  4. K orestované cuketě přidejte scezenou cizrnu, přimíchejte tuňáka, dobře promíchejte a snižte plamen.
  5. Jakmile budete mít rýži hotovou, můžete ji přidat do směsi v pánvi (já jsem vmíchala 6 vrchovatých lžic uvařené rýže; pokud vám nějaká zbyde, rozhodně se nic nestane).
  6. Nakonec vše zasypejte nasekanou pažitkou (stačí několik stonků), dochuťte a ještě jednou dobře promíchejte.
  7. Připravte si vydlabané cukety a pořádně je naplňte: ale pozor, nesmíte je samozřejmě protrhnout. Menší pekáček lehce zakápněte olejem, přendejte do něj cukety i s "čepičkami" a zasypejte nastrouhaným parmazánem. Zvrchu opět zakápněte olejem.
  8. V troubě předehřáté na 160°C pečte 30–40 minut (cuketky musí dostatečně změknout, ale hlídejte si také "čepičky", ať se vám zespod nepřipečou). Podávejte například se salátem.
2016-10-26 Předkrmy

Poznámka

Pokud by pikantnost tuňáka nestačila, můžete samozřejmě přidat čerstvou papričku.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI