Pivní preclíky zpět

Ingredience:
pivo250 mlolej80 mlžloutek1 ks
polohrubá mouka300 gchlebová mouka100 gčerstvé kvasnice12 g
cukr1 lžičkasůl1 lžičkakmín1 lžička
mák1 lžičkapepř1/3 lžičky
pivo 250 ml, olej 80 ml, žloutek 1 ks, polohrubá mouka 300 g, chlebová mouka 100 g, čerstvé kvasnice 12 g, cukr 1 lžička, sůl 1 lžička, kmín 1 lžička, mák 1 lžička, pepř 1/3 lžičky

Příprava

Taky máte rádi, když v nějaké dobré pivnici či vinárně najdete na stole čerstvé preclíky k zakousnutí? Já taky! Tyhle jsou krásně křupavé a voňavé. Určitě vyzkoušejte.

Pivo dejte mírně přihřát. Stačí jen tak ovlažit, aby kvasnicím bylo teplo. Dobře promíchejte společně s cukrem a přidejte zbytek surovin.

V robotu nechte hníst na střední rychlost cca 10 minut. Pokud máte k dispozici domácí pekárny, tak zvolte program Těsto. Proces hnětení ale ukončete dříve. Přibližně po půl hodině. 

Vykynuté těsto si přendejte na pracovní plochu. Podsypávat není třeba.

Těsto je vláčné a dobře se s ním pracuje. Rozdělte si ho na menší kousky a vyválejte tenké hady. Počítejte s tím, že ještě mírně nakynou a tak nechte na plechu dostatečné mezery.

Potřete rozšlehaným bílkem s trochou vody a posypte směsí drceného kmínu, máku a soli. 

Preclíky se pečou 20 minut na 220°C.

Dobrou chuť!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-11-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI