Ingredience: | |||||
pivo | 250 ml | olej | 80 ml | žloutek | 1 ks |
polohrubá mouka | 300 g | chlebová mouka | 100 g | čerstvé kvasnice | 12 g |
cukr | 1 lžička | sůl | 1 lžička | kmín | 1 lžička |
mák | 1 lžička | pepř | 1/3 lžičky |
Taky máte rádi, když v nějaké dobré pivnici či vinárně najdete na stole čerstvé preclíky k zakousnutí? Já taky! Tyhle jsou krásně křupavé a voňavé. Určitě vyzkoušejte.
Pivo dejte mírně přihřát. Stačí jen tak ovlažit, aby kvasnicím bylo teplo. Dobře promíchejte společně s cukrem a přidejte zbytek surovin.
V robotu nechte hníst na střední rychlost cca 10 minut. Pokud máte k dispozici domácí pekárny, tak zvolte program Těsto. Proces hnětení ale ukončete dříve. Přibližně po půl hodině.
Vykynuté těsto si přendejte na pracovní plochu. Podsypávat není třeba.
Těsto je vláčné a dobře se s ním pracuje. Rozdělte si ho na menší kousky a vyválejte tenké hady. Počítejte s tím, že ještě mírně nakynou a tak nechte na plechu dostatečné mezery.
Potřete rozšlehaným bílkem s trochou vody a posypte směsí drceného kmínu, máku a soli.
Preclíky se pečou 20 minut na 220°C.
Dobrou chuť!
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI