Ingredience: | |||||
chleba na topinku | 1 krajíc | olej | 2 lžíce | pikantnější salám o síle 0,5 cm | 2 kolečka |
malá uvařená brambora | 1 ks | kapie | kousek | vejce | 1 ks |
sýr Cottage | 3 lžíce | sůl | špetka | pepř | špetka |
Zbyla vám uvařená brambora a krajíček chleba z předešlého dne? Udělejte si rychlovku, která zasytí.
Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku.
Vejce ve sklence, nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu).
Salám, bramboru a papriku nakrájíme na velice drobné kostičky.
Do pánve na rozehřátý olej dáme na 2minuty osmažit salám a brambory. Pak přidáme papriku, vše promícháme a nahrneme na hromádku. Ohraničíme chlebovou kůrkou a vnitřek zalijeme vejcem se sýrem. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme 3minuty.
Poté přiklopíme vykrojenou střídkou, obracečkou naplněný chleba opatrně otočíme na druhou stranu a chleba ještě 2minuty opékáme.
Na talíři překrojíme a ozdobíme kouskem papriky.
Inspirací mi bylo video, které mi přišlo emailem pod názvem “Pizza chlebíček“. Celý recept jsem si poté našla na Nejrecept.cz. Suroviny jsem si upravila, přidala brambory, které mi zbyly z jiného jídla a proto i ten název.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI