Plněná topinka á la selská omeleta zpět

Ingredience:
chleba na topinku1 krajícolej2 lžícepikantnější salám o síle 0,5 cm2 kolečka
malá uvařená brambora1 kskapie kousekvejce1 ks
sýr Cottage3 lžícesůl špetkapepř špetka
chleba na topinku 1 krajíc, olej 2 lžíce, pikantnější salám o síle 0,5 cm 2 kolečka, malá uvařená brambora 1 ks, kapie kousek, vejce 1 ks, sýr Cottage 3 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Zbyla vám uvařená brambora a krajíček chleba z předešlého dne? Udělejte si rychlovku, která zasytí.

Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku.
Vejce ve sklence, nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu).
Salám, bramboru a papriku nakrájíme na velice drobné kostičky.
Do pánve na rozehřátý olej dáme na 2minuty osmažit salám a brambory. Pak přidáme papriku, vše promícháme a nahrneme na hromádku. Ohraničíme chlebovou kůrkou a vnitřek zalijeme vejcem se sýrem. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme 3minuty.
Poté přiklopíme vykrojenou střídkou, obracečkou naplněný chleba opatrně otočíme na druhou stranu a chleba ještě 2minuty opékáme.
Na talíři překrojíme a ozdobíme kouskem papriky.

2016-11-04 Předkrmy

Poznámka

Inspirací mi bylo video, které mi přišlo emailem pod názvem “Pizza chlebíček“. Celý recept jsem si poté našla na Nejrecept.cz. Suroviny jsem si upravila, přidala brambory, které mi zbyly z jiného jídla a proto i ten název.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI